Bredängs Bredängs musteri och ciderbryggeri

Bredäng 272A
37375 Jämjö

0708-710664

hej@bredangs.se
bredangs.se

Öppettider:

Alla dagar 07:00-21:00
musteriet öppet efter överenskommelse


Bredängs musteri och ciderbryggeri

UNIKA SMAKER

På Bredängs musteri och ciderbryggeri jobbar vi för att på ett proffsigt sätt smakbedöma varje pressning. Det gör det enklare för våra kunder att förstå variationerna i musten. Ägaren Samuel utbildar sig löpande i smakbedömning och tillsammans med Lena, sommelier, och Lasse på lagret tar vi med noga utarbetade metoder fram en bra bedömning av varje pressning. Ni får del av vår bedömning via ”smakäpplen” på förpackningen. Vi anger sötma, syra och fyllighet samt en liten text om smaken. På vår must från blandade äpplen är variationen naturligt väldigt stor medan de sortrena musterna är mer lika över säsongen. Vill man ha lite mer styrka finns det även äppelmust smaksatt med ingefära.

UTMÄRKELSER

Genom åren har musteriet och dess produkter fått flertalet utmärkelser. Äppelmusten på blandade äpplen har till exempel fått Guld, Silver och Brons i SM i mathantverk och Samuel själv blev utnämnd till årets dryckesprofil 2020 av Skåneländska Gastronomiska Akademien.

GÅRDSBUTIKEN

I gårdsbutiken finns både de egna produkterna och andra småskaliga mathantverkares produkter. Utanför gårdsbutiken finns en pausplats med möjlighet att vila under färden. I en gammal kamin finns en serviceplats där man både kan fylla på vatten i sin dricksflaska och pumpa luft i cykeldäcken. Precis utanför butiken finns också möjlighet att ladda sin elcykel! Njut gärna av stillheten i den strandade båten ”Kustapeln”. På hösten kan du få dina egna äpplen mustade till trädgårdsmust.