Cykla på Kustvägen

Att cykla är kanske det ultimata sättet att se sig om, oavsett om det är en tur i den egna omgivningen eller jorden runt. Ett trevligt sätt att uppleva kustvägen är cykelledes. Vi har många mysiga byvägar som mestadels är asfalterade. Det är en mycket speciell känsla att cykla på dessa småslingriga vägar, kantade av helt otroliga stengärdsgårdar. Att resa per cykel en sommardag och känna dofterna av blommande rosor är en upplevelse som man kan ta med sig och leva på hela året.

 

© Dietmar Engler
© Dietmar Engler

Vi satsar lite extra nu på cykelturismen och i år så planerar vi att utöka de platser där du kan hyra cykel. Sedan tidigare finns uthyrning av cykel i Pelles Sjöbod i Stenshamn, till sommaren planerar vi att utöka till flera platser längs kustvägen.

En speciell cykelkarta planeras och den kommer att finnas på de ställen som hyr ut cyklar samt vid flera av våra besöksmål. Vår cykelkarta kommer att innehålla några cykelturer som vi tagit fram för att passa våra besökare, det kan vara en bra början på en lite större upptäcksresa på kustvägen

10 juni 2015