Kustbyarna

Ett pärlband av byar.

Kustvägen slingrar sig fram genom en varierad natur med tall, lövskog, strandängar och odlingslandskap. De små byarna ligger som på ett pärlband hela vägen ner till Torhamn. Vägen är en skön upplevelse för såväl motorcyklister, som cyklister och bilister. Gör små stopp och stanna upp och njut av de vackra omgivningnarna. Besök Blekinges enda getostmejeri eller stanna upp och ta en god fika, antingen på caféet du passerar eller från den medhavda picknickkorgen. Här kan du också besöka Lavendelgården med sin fantastiska trädgård, små gårdsbutiker m.m. Många besökare hittar till den lilla Färskesjön som bjuder på fin natur och sötvattenbad. Naturreservatet Färskesjön omfattar vidsträckta hällmarker och mosaikartad naturskog med lövträd och tall.

Av många kallas kustvägen också för ”livsnjutarvägen”. På vissa ställen kan du se glimtar av Östersjön, och på flera ställen har du möjlighet att komma ner till havet. När du kommer fram till Släktgården i Olsäng kan du köra ner över gårdsplanen och strandängarna för att uppleva havet på nära håll. Du kan uppleva en fantastisk natur för säl- eller fågelskådning, sol och bad eller bara för att njuta av naturupplevelsen. Ta kikaren med dig då det är stor chans att du får se knubbsäl här.

Även på denna sträcka bjuds du på flera möjligheter att förlänga din vistelse på kustvägen då det finns både stugor och camping.

21 december 2016